top of page

El retorn dels putxinel·lis

Companyia: Titelles Vergés Aquest és un autèntic espectacle de titelles tradicionals catalans, que recupera la puresa i l’estètica més clàssica i genuïna. És un viatge en el temps que ens portarà al modernisme, més de cent anys enrere i que ens farà retrobar amb aquells titelles entranyables

No queden reserves disponibles. Si hi ha cancel·lacions es trobaran a taquilla abans de l'espectacle
Veure altres espectacles
El retorn dels putxinel·lis
El retorn dels putxinel·lis

Horari i Ubicació

20 de març del 2021, 13:30

Plaça de l'Om, Plaça de l'Om, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, España

Sobre aquest esdeveniment

Sebastià Vergés i Martínez pertany a la tercera generació d'aquesta cèlebre nissaga de titellaires i, ens ofereix un espectacle únic i singular que ens retorna als orígens de l'Escola Titellaire Catalana del segle XIX.

Aquest és un autèntic espectacle de titelles tradicionals catalans, que recupera la puresa i l’estètica més clàssica i genuïna.

És un viatge en el temps que ens portarà al modernisme, més de cent anys enrere i que ens farà retrobar amb aquells titelles entranyables, gairebé oblidats en el temps.

Els Quatre Gats (4 Gats) és un local modernista barceloní on molts dels intel·lectuals de finals del segle XIX i les primeries del segle XX (Rusiñol, Casas, Utrillo, Picasso, entre altres) es reunien i on es feien regularment funcions de titelles per a tots els

públics. Hi van actuar titellaires cèlebres, com Juli Pi, Didó i Titelles Sebastià Vergés.

La família Vergés ha conservat en el seu repertori durant tres generacions aquelles obres i també aquells titelles centenaris que ara ja són peces de museu i que van actuar durant molts anys a Els Quatre Gats, abans i després de la Guerra Civil.

Aquesta obra té dos actes. El primer ens presenta les lluites de dos criats per tal d’aconseguir el favor del seu amo. El segon acte ens mostra les trifulgues d’en Perico Titella i el dimoni Banyeta, personatges fonamentals en les obres dels titelles clàssics

catalans.

Tota la música de l’espectacle és una recuperació a partir de les partitures del llibre El Titella pròdig, de Santiago Rusiñol.

S’ha recuperat també el famós Ball del Tururut, que és una dansa molt antiga amb quatre arlequins que ballen fent sonar els picarols i donant-se cops de cap al ritme de la música. Pels seus moviments ens podrien recordar lleugerament els tradicionals

bastoners, i és precisament amb aquesta dansa que clou l’espectacle, tal com feien tots els titellaires clàssics catalans dels segles XIX i XX.

Aquest espectacle, en diferents versions, s’ha presentat amb un gran èxit a nombrosos festivals internacionals de titelles d’arreu.

Companyia: Cia. Titelles Vergés

Gènere: Espectacle de titelles

Edat: public familiar

Reserves

  • El retorn dels putxinelis

    Recorda recollir les entrades entre una hora i 15 minuts abans de la funció. Si no pots, truca'ns i guardarem la reserva fins que arribis. Ens reservem el dret de posar a la venda les reserves no recollides 10 minuts abans de l'espectacle. El pagament de les entrades és exclusivament en efectiu. Els titelles de Can Ninot us esperen amb els braços oberts!

    0,00 €
    Entradas agotadas

Este evento está agotado

Compartir aquest esdeveniment

bottom of page